Loopbaancoaching

 

 

          Workshops en trainingen

 

 

          Interim Loopbaanprofessional

 

 

          Outplacement

 

 

          Persoonlijke coaching

 

 

          Sollicitatieadvies: het nieuwe solliciteren

Outplacement

Om verschillende redenen kan het gebeuren dat je op zoek moet naar ander werk. Wat de reden hiervan ook is, meestal brengt dit onzekerheid en twijfel met zich mee. Wat betekent dit voor mij en hoe ga ik met deze verandering om? Waar ben ik goed in en wat voor werk past daar bij?

Welke stappen kan ik zetten om weer werk te vinden waar ik met plezier kan doen waar ik goed in ben? In een outplacementtraject ga je samen met PerspektYf op zoek naar antwoorden op deze vragen. De inhoud van het traject is voor iedereen anders. Afhankelijk van jouw behoefte stellen we een traject samen wat past bij jouw situatie.

 

De volgende onderdelen kunnen deel uitmaken van het outplacementtraject:

 

Omgaan met veranderingen

Ieder mens reageert op zijn of haar eigen manier op veranderingen. Het verlies van een baan brengt vaak veel emoties met zich mee. De manier waarop met het verlies van werk wordt omgegaan kan van grote invloed zijn op het vinden van nieuw werk. Het hervinden van rust, vertrouwen en eigen regie is erg belangrijk.

 

Zelfonderzoek en arbeidsmarktonderzoek

Om te gaan bewegen richting nieuw werk, moet je eerst weten wat je te bieden hebt. Hiervoor is zelfonderzoek nodig. Hierdoor krijg je inzicht in je kwaliteiten, vaardigheden, drijfveren, loopbaanwaarden en –wensen. Als je enigszins een beeld hebt van wat jij te bieden hebt, ga je op onderzoek uit hoe daar werk van te maken is. Je gaat kijken of datgene wat je graag wilt te realiseren is op de arbeidsmarkt. Je gaat kijken hoe interessant je al bent voor een nieuwe werkgever of hoe je dat kunt worden.

 

Arbeidmarktbenadering en sollicitatievaardigheden

Je weet nu wat je te bieden hebt, nu is het de kunst om het te krijgen. Het is belangrijk dat je weet welke wegen op dit moment naar nieuw werk kunnen leiden. In dit onderdeel van het traject krijg je tips en richtlijnen om zo effectief mogelijk jezelf onder de aandacht te brengen bij een nieuwe werkgever.

 

Het resultaat van een outplacementtraject bij PerspektYf:

- Je weet wat jij te bieden hebt en wat jij belangrijk vindt met betrekking tot werk

- Je hebt vertrouwen in je eigen mogelijkheden

- Je weet hoe je jezelf effectief onder de aandacht breng bij een nieuwe werkgever

- Vol vertrouwen zet jij de stappen richting je nieuwe werk.

 

Wil jij dat ook? Neem dan contact op met PerspektYf.

© 2014. PerspektYf